Üks toiduainetööstuse peamine katsumus on bakterite tegevuse tõhus kontrollimine või – ideaalis – selle kõrvaldamine. Võitluses bakterite vastu on üks kõige tõhusam relv jahutamine ja külmutamine.
Kui temperatuur langeb alla nulli, väheneb mikroorganismide kasv kiiresti. Jahedam temperatuur ja toodete väiksem veesisaldus jätavad mikroorganismid ilma veest, mida nad ainevahetuseks vajavad.
Toidu jahutamine vähendab bakterite kasvu ohtu. Toote kiire jahutamine (mida tuntakse ka silmapilkse külmutamise või krüokülmutamisena) langetab seda ohtu veelgi.
Krüokülmutamine säilitab samuti toidu loomuliku kvaliteedi. Toote külmutamisel tekivad jääkristallid. Mida väiksemad ja mida ühtlasemalt need jaotunud on, seda parem on ülessulatatud toote kvaliteet ja maitse. Kiire külmutamine krüogeensetel temperatuuridel on ainus võimalus tagada, et väikesed kristallid tekivad ühtlaselt nii toote rakkude sees kui ka neist väljaspool.
Aastakümnete jagu kogemust
Toidu jahutamise ja külmutamise tehnoloogiate globaalse liidrina oleme pakkunud aastakümnete jooksul innovaatilisi lahendusi. Oleme valmis rahuldama teie kõige keerulisemad vajadused ja pakume erinevaid krüokülmuteid vooltootmisel kiireks külmutamiseks ja jahutamiseks. Meie krüolahendused kasutavad süsihappegaasi ja lämmastikku, et toodete temperatuur kiiresti madalale viia, olenevalt sellest, kas soovite toitu säilitada või parandada selle töötlemist. Krüovedelgaasid pakuvad ka tõhusat, paindlikku ja müravaba võimalust jahutatud või külmutatud toiduainete temperatuuri transpordi ajal säilitada.
Kuivjääna tuntud süsihappegaasi (CO2) lumi on kõige tõhusam ja hõlpsasti kasutatavam jahutuskeskkond. Atmosfäärirõhu juures muutub vedel süsihappegaas tahkeks kuivjää lumeks temperatuuriga –79 ºC. CO2 tahke faas teeb selle eriti tõhusaks segajates, segistites, konteinerites, karpides ja liitseadmetes kasutamiseks.
CO2 lumi on kõige tõhusam kasutatuna koos kliendi kuivjää tootmise seadmete või otsakutega. Oleme valmistanud mitmesuguseid spetsiaalseid otsakuid, mis garanteerivad tõhusa lumetekke ja kiire jahutamise. Samuti pakume erinevaid kuivjää tootmise seadmeid, alates käsitsi kasutatavatest ja kaasaskantavatest seadmetest kuni püsiseadmeteni. Kõik meie krüoseadmed on ette nähtud maksimaalsete tõhususe tasemete saavutamiseks, vastates samas kõige kõrgematele tööstuslikele hügieenistandarditele.
Võtke ühendust, et teada saada, kuidas saame vastu tulla teie spetsiifilistele külmutamise ja jahutamise soovidele.
- Piimatööstus
Tundlike piimatööstuse toodete, eeskätt jäätise tahkestamine, dessertide stabiliseerimine jne. - Kuivtoiduained ja pagaritooted
Külmutatud eelvalmistatud leivad, kiirkülmutatud rullid, kringlid ja eelvalmistatud pagaritooted jne. - Kala ja mereannid
Lahtilõikamata kalade ja kalafilee, krevettide, merekarpide ja koorikloomade ohutu käsitsemine. - Puu- ja köögiviljad
Kuju, struktuuri ja maitse säilitamine pärast sulatamist – eriti selliste väärtuslike toodete puhul nagu maasikad ja vaarikad. - Liha
Burgerite, viilutatud, hakitud ja lõigatud liha (nt karbonaad) saasteohu vähendamine.
Valmistooted ja toitlustus
Kvaliteedi säilitamine eraldi kiirkülmutatud toitudele, valmisroogadele, pitsadele, tainast, küpsetatud ja kaetud toodetele