ASM Foods toodab moosi ja šokolaadi toiduainetööstusele, piimatöötlemisettevõtetele, jäätisetööstusele, pagariäridele ja maiustusetootjatele. Ettevõte kuulub rahvusvahelisse korporatsiooni Barry Callebaut ning sellel on 150 töötajat. ASM Foods on olnud AGA klient juba üle viieteistkümne aasta. Nende aastate jooksul on AGA korduvalt aidanud ASM Foodsi selle tootearenduses, kutsudes ettevõtte AGA katselaborisse Helsingborgis.
Helsingborgi labor on üks AGA/Linde seitsmest ülemaailmsest katselaborist ning Rootsis ainuke omataoline. Laboris saavad kliendid katsetada mitmesuguseid külmutuslahendusi, et leida iga toote jaoks optimaalne lahendus. Tootevaliku laiendamise ja arendamise käigus on ASM Foods Helsingborgi katselaborit korduvalt külastanud.
„Aga katselabor on meil võimaldanud katsetada uute tooteideede jaoks erinevaid külmutuslahendusi. Pärast katsete sooritamist jätkame saadud tulemuste analüüsi oma ettevõttes ning see on meil võimaldanud edukalt liikuda tootearendusprotsessi järgmisesse etappi,” ütleb Roger Alsäter, ASM Foodsi tegevjuht.
Võimalus katsetada mitmesuguseid külmutuslahendusi täisvarustusega laboris AGA spetsialistide abiga on olnud ASM Foodsile väga väärtuslik – see on ettevõte, mis alati pingutab oma tootevaliku arendamise nimel.
„Pidev areng on meie jaoks ülioluline. AGA oskusteave krüogeense jahutamise ja külmutamise alal koos meie õppekogemustega laboris on meil võimaldanud oma tooteideid analüüsida ja leida paremaid lahendusi,” ütleb Alsäter.
Praegu ei ole ASM Foodsil järgmiseid katselabori külastusi veel kavandatud. Kuid ASM Foods teab, kuhu pöörduda järgmisel korral, kui uue toote idee vajab põhjalikku katsetamist.
„Läbi aastate on AGA olnud meie tootearendusprotsessis oluline partner. AGA-l on ressursid ja oskusteave, mis aitavad meil edasi liikuda. Meie koostöö sujub hästi, nii et saame hõlpsalt ühiselt tegutseda, luues uusi tootelahendusi, mis lisavad väärtust nii meie klientide kui meie endi jaoks. See on meile väga oluline,” võtab Roger Alsäter teema kokku.