Näiteks võib krevettide välispinda kaitsta vedelasse lämmastikku kastmisega, enne kui need õhukese jääkihiga kaetakse. See meetod tekitab sileda jääkihi, võimaldades tootel täiendavalt külmuda. Lisaks on krüokülmutamine parandanud hariliku siiafilee ilmet ja maitset, suurendades paljude tootjate sissetulekut.
Peamised eelised on järgmised.
- Kiirem külmutamine vähendab tilkumist ja säilitab maitse.
- Toode kuivab külmetusprotsessi käigus vähem.
- Väiksemad investeeringukulud.
- Seadmete lühemad hooldus- ja remondiajad.
- Seadmete kõrgetasemeline hügieen nõuab harvemat puhastamist.
- Konveierlindid ei jäta toiduainetele jälgi tänu nende eelkülmutamisega kõvastunud pinnale.
Lihatooted |
CRYOLINE® | |||
MT | CS | SC | CF | |
Filee | *** | *** | *** | ** |
Lahtilõikamata kala | *** | ** | * | * |
Krevetid** | *** | ** | * | |
Koorikloomad** | *** | ** | * | |
Kalapulgad | *** | *** | ** | * |
Marineeritud tooted* | ** | ** | *** | ** |
Tainas või paneeritud kala | *** | *** | * | * |