Alates leivast-saiast rõngikute, kookide-küpsiste, saiakeste ja pastatoodeteni hõlmab kuivatatud toiduainete ja pagaritoodete sektor suurt hulka jahutooteid. Üha rohkem hõlmab see ka kuivsegusid ja külmutatud taignatooteid. Need muutuvad järjest populaarsemaks, rahuldades kasvavat nõudlust valmistoitude ja külmutatud valmistoitude turul, „sulata ja serveeri” võimalust, vastates samas ka küpsetiste valmistamise „lihtsustamise” vajadusele. Töötlusvajadused ja nõudmised kõlblikkusajale on niisama mitmesugused kui küpsetusprotsessid.
Pagaritööstuses on temperatuuri kontrollimine oluline, nt tagamaks, et kuivained (jahu, magusained, küpsetusmargariin ja pärm/kergitusaine) jääksid kuivaks ja kahjuritevabaks nii säilitamise kui ka turustamise ajal. Enne pakendamist tuleb küpsetised jahutada umbes temperatuurini 21 °C. Ilma õige jahutamiseta võib toode olla liiga pehme, niiske ja võib rikneda. Järgmiseks nõuavad viilutamine, pakendamine ja kiletamine toiduainete tundlikkuse tõttu ettevaatlikku käsitsemist. Enne portsjoniteks viilutamist on sageli kasulik nt koorik külmutada, et selle kõvadus ja kuju edaspidise külmutamise käigus säiliks.
Neile nõudmistele vastamiseks oleme välja arendanud erinevaid jahutamise, külmutamise, suitsuga desinfitseerimise ja inertseks muutmise tehnoloogiaid ja teenuseid. Need tagavad teie töötlemisahelale perfektse sobivuse igas etapis.
Eeltöötlemine
Oleme välja arendanud erilise suletud temperatuuri kontrollimise süsteemi. Säilitustornides on see lisanud täiendava eelise kahjuritetõrjeks ja suitsuga desinfitseerimise kontrolliks, sest see katab säilitusmahuti kõrge kontsentratsiooniga süsihappegaasiga (CO2).
Jahutamine
Samuti oleme välja arendanud erinevaid külmutus- ja jahutuslahendusi, et jahutada küpsetised kiiresti ja tõhusalt. Erinevalt õhkjahutusega spiraalidest suurendavad need tootlikkust ja toote kvaliteeti, optimeerides niiskusesisaldust ja vähendades hallituse tekkimise võimalust. Krüojahutamine aitab säilitada ka maitset ja struktuuri.
Käitlemine ja pakendamine
Sõltuvalt kõlblikkusaja ja töötlemise nõuetest pakume erinevaid tehnoloogiaid ja rakendusi käitlemise ja pakendamise optimeerimiseks.
- Krüojahutamine/krüokülmutamine
Krüokülmutamine on ideaalne meetod toodete kõvastamiseks enne pakendamist. Pakume erinevate õrna toimega, kuid samas tõhusate krüokülmutite valikut. Neid on võimalik kasutada eraldiseisvate lahendustena või kombineerida olemasolevate külmutitega tootmise kiireks laiendamiseks ilma suurte kapitalimahutusteta. - Gaaspakendamine
Pakume erilisi gaasisegusid, et parandada toodete kvaliteeti, pikendada kõlblikkusaega ja suurendada toodete kättesaadavust. - Kreemid
Oskame nõu anda lämmastiku kasutamise eeliste kohta „kreemist” täidiste puhul, mis muudavad sellised tooted teie toodete tarbijatele märksa ahvatlevamaks.