Kuivjää leiab toiduainetööstuses palju kasutust nii toodete külmutamisel, jahutamisel kui ka transpordi käigus värskena hoidmisel. Lisaks kasutatakse seda meditsiinitööstuses tundlike materjalide (nt veri, koed ja bioproovid) transportimisel ja hoiustamisel. Kuivjää peamine eelis on selle stabiilsus ja veepõhisest jääst püsivalt madalam temperatuur. See ei tekita reostust ega jäta jääke, välja arvatud mõningane jäide välisõhus sisalduva niiskuse mõjul.
„Vaktsiine võiks jahutada ka veeldatud lämmastikuga, aga selline lahendus osutuks kallimaks, logistiliselt keerukamaks ja oleks ohtlikum sellega kokkupuutuvatele inimestele, sest veeldatud lämmastiku temperatuur on –190 °C,“ selgitab Kay, lisades: „Kuivjää püsib temperatuuril –79 °C, mis on eriti sobilik, arvestades, et Pfizeri vaktsiini säilitamistemperatuur on –70 °C.“
Pfizeri sõnul suudab ettevõte praeguste prognooside kohaselt koos BioNTechiga tarnida järgmise aasta lõpuks kuni 1,3 miljardit vaktsiinidoosi.
„See teeb kokku väga palju kuivjääd,“ märgib Flemming Kay.