Veeldatud lämmastiku kasutamiseks on kaks peamist põhjust – selle külmutamisomadused ja jäätise valmistamisel tekkiv vaatemänguline efekt.
„Veeldatud lämmastiku eelisteks on ülikiire külmutamine, vaatemänguline udupilv ja toote pehme tekstuur. See tuleb sellest, et jäätises olevad jääkristallid jäävad tänu vedela lämmastiku ülimadalale temperatuurile väga väikeseks ja tagavad jäätise udupehme struktuuri. Lisaks ei pea me jäätise valmistamisel kasutama kemikaale, nii et selle maitse jääb naturaalseks ja ehedaks,“ jätkab Adamson.
Veeldatud lämmastikku on ühtlasi lihtne transportida, mis võimaldab Udul kasutada mugavat mobiilset lahendust ja liikuda hõlpsalt ringi nii ettevõtete- kui ka erasündmustel.
Adamson selgitab, et veeldatud lämmastiku kasutamine nõuab spetsiaalsete ohutusalaste ettevaatusabinõude järgimist. Veeldatud lämmastikust tingitud vigastuste vältimiseks ei valata seda kunagi käsitsi. Selle asemel doseeritakse seda spetsiaalse seadmega, mille kasutaja kannab kaitseprille ja -kindaid.
Seni on Udu välja töötanud enam kui 30 eri maitsega jäätist, kuid kindel menüü puudub ja klientidel on võimalik kokku panna oma maitse-eelistustest lähtuvaid kombinatsioone. Udu eelistab kohalikke, hooajalisi koostisosi ning valmistab ka vegan-jäätist ja alkoholiga jäätist.
„Meie jäätis on midagi enamat kui lihtsalt järjekordne toode. See on elamus nii silmadele kui ka maitsemeelele. Ärisündmustel pakume klientidele võimalust brändida meie lett ja topsid ning luua isegi spetsiaalseid maitseid, mille aluseks on sageli nende enda tooted. Oleme avastanud, et see on meie klientide jaoks suurepärane turundusvahend,“ ütleb Adamson kokkuvõtteks.
Tekst: Isabelle Kliger
Foto: Udu jäätisebaar
Lisainfo:
www.udubaar.ee