Carelian Caviaril on 8000 ruutmeetri suurune vesiviljelusrajatis umbes 50 suure basseiniga, mille tingimusi reguleeritakse mitmesuguste tipptehnoloogiliste vahenditega. Kõigis basseinides on kokku 170 mõõtmispunkti, mis annavad olulist teavet vee seisundi kohta, sh temperatuur, pH, nitraadid, nitritid ja hapnik.
Kalade tervise tagamiseks on vaja kvaliteetset vett, milles hapniku ja kõigi teiste oluliste näitajate tase vastaks nõutele. Tuura ellujäämiseks ja tervislikuks arenguks peavad tingimused olema alati õiged. Carelian Caviar kasutab nn „clean swimming” basseine, mis on täidetud puhta, selge, külma veega.
„Meie kalakasvatus asub Soome järvepiirkonna keskosas ja kalade viimases kasvuetapis enne kudemist pannakse nad ilma söödata läbivoolubasseinidesse, mis on täidetud Saimaa järve puhta veega. Just see vesi annab meie kaaviarile selle ainulaadse, suurepärase maitse,” selgitab Carelian Caviari tootmisjuht Jani Rantula.
Kuigi kõik eelmainitud parameetrid on omal moel tähtsad, sõltub kalade elushoidmine eelkõige vedelast hapnikust, mida AGA on Carelian Caviarile tarninud praktiliselt selle esimesest tegutsemispäevast peale.
„Hapnik on meie süsteemi jaoks eluliselt vajalik, ilma selleta oleks meie tootmine võimatu,” ütleb Jani Rantula, Carielian Caviari tootmisjuht. Ta selgitab, et kuna vesi ringleb läbi 50 basseini, tuleb hapnikku pidevalt lisada.
„Hapnikutase on oluline, sest kui see langeb liiga madalale või tõuseb liiga kõrgele, võib see kalade kasvamist kahjustada,” lisab ta.